Verhalen en info voor/over kinderen, vrouwenworkshops,.....
Aarden en gronden

Waarom aarden en gronden?

De ziel van een kind maakt voor de geboorte een indaling in een stoffelijk lichaam. Dat daarbij een goede verbinding tussen lichaam en ziel tot stand komt, is echter niet vanzelfsprekend. Na de geboorte gaat een kind zich ontwikkelen tot iemand die op deze aarde moet leven. Het draagt echter nog herinneringen aan een energetisch bestaan met zich mee, waarin andere wetten en gegevenheden geldig waren. In de eerste levensjaren is het dus belangrijk dat het kind leert zich met het fysieke lichaam te verbinden en stevig te AARDEN. Dat is , ook voor valwassenen, een absolute noodzaak als je je wilt handhaven in het leven; erbij zijn en ' bij de les blijven'!

Afdwalen, zich niet kunnen concentreren, zitten dromen, vandaag de dag ;tv, games enz..... het zijn allemaal manieren om te ontvluchten aan de fysieke werkelijkheid, die vrijwel constant om focus vraagt. Het ligt dan ook voor de hand dat , zeker kinderen maar ook de volwassen mens, daar al heel snel gebruik van maken wanneer ze zich, om welke reden dan ook, onveilig voelen. Je merkt dat er in de wereld gebruik van wordt gemaakt om een gevoel te creëren van "angst", onveiligheid. De "machtige" mensen bieden daarbij vele "vlucht/controle" wegen aan, om zeker de mens ON-BEWUST te blijven houden en hun positie te kunnen handhaven. Dit gebeurt vandaag de dag steeds sterker omdat vele mensen, en daarbij veel jongeren en kinderen, veel bewuster gaan leven. Je ziet overal mensen, kinderen en jongeren die "oplossingen" vinden voor de zogezegde crisissen, hindernissen, obstakels, weersveranderingen, voeding..... zonder zich te laten afleiden door media en andere vormen van ondermijnende berichtgevingen. Er is een wervelwind aan veranderingen bij de menselijke zielen bezig, maar er is natuurlijk ook veel tegenwind zoals dat altijd gaat bij verandering op energetisch en bewustzijnsniveau.

Hierbij is het dus voor kinderen én volwassenen zeer belangrijk om te AARDEN en te GRONDEN om dicht bij zich-zelf te kunnen blijven om niet overspoeld te worden door alle chaos die ontstaat bij (soms letterlijke) aard-verschuivingen. De basisveiligheid is dan de sterke verbinding tussen ziel en het fysieke lichaam. Gronden stimuleert het lijf te voelen en stevig op de grond te staan. Spel, beweging, liefdevolle aanrakingen, wandelen, dansen, werken met de handen en eigenlijk alle aktiviteiten waarbij het lichaam betrokken is helpt ons en het kind om stevig met beide voeten op de aarde te blijven.

Steeds als je voelt dat je kind "uit zich-zelf" gaat kan je ingrijpen met een spel, zet het aan het werk, laat het een mandala kleuren.... Voor baby's is een lichaamsmassage na een badje heel fijn, masseer even extra de voetjes en neurie er een liedje bij, je zal merken dat naarmate het kind ouder wordt het zijn voetjes aanbiedt (als hij het nodig heeft) en ook het liedje zal meeneurien.

(BRON: De eigen wijsheid van het kind. Henri de Vidal de St. Germain)

In het verhaal/boek "DE ENGEL DIE MENS WERD" dat ik aanbied staat een oefening verwerkt om te AARDEN.  Het verhaal is geschreven voor kinderen om samen met volwassenen te doen. De andere tussengevoegde kunstzinnige oefeningen zijn bijna allemaal gericht om te gronden.  (zie hoofdstuk contact voor verdere info over het boek)

Meest recente reacties

19.09 | 11:46

Dag Karin, indien je nog interesse hebt in een vrouwenkracht cirkel, kan je op de website meer info vinden onder 'info workshop 2021' of contacteer me op mijn e-mail adres voor verder uitleg.

16.06 | 08:15

Dag Karin, de plaats waar de activiteiten zullen plaatsvinden licht voor 2021 nog niet helemaal vast. In ieder geval ergens rond het Antwerpse. Mail mij op het e-mail adres en ik hou u op de hoogte.

15.06 | 20:25

hallo Catharina, ik ben op zoek naar een vrouwenkrachtcirkel. ik lees op deze website mooie dingen, maar waar vinden deze actviteiten plaats?

31.10 | 22:36

Nee, ik kan het niet verkopen het is heel persoonlijk geworden. Hopelijk vindt je het nog 2e hands(bol.com?). In het Engels zijn ze geloof ik nog wel te verkrijgen.

Deel deze pagina