Verhalen en info voor/over kinderen, vrouwenworkshops,.....
info/kristallen....

Kristalkinderen wie zijn ze?

Het zijn blije, heerlijke en vergevingsgezinde kinderen. Hun prachtige ogen met doordringende blik leggen je ziel bloot zoals ze is voor deze kinderen. Het zijn de lichtwerkers van deze tijd, meestal geboren rond 1995 en daarna.

Ze zijn in vele opzichten ideaal, wijzen de mensen de weg, en dit naar een positief doel!!

Hun voorlopers de "indigokinderen" delen een aantal kenmerken met hen. Het belangrijkste verschil schuilt in hun temperament. Indigo's zijn strijdbaar, fel en zeer vastberaden. Vele krijgen ten onrechte ADHD of ADD opgeplakt met alle controle medicatie tot gevolg.

Kristalkinderen hebben mooie, veelkleurige, iriserende aura's, in pasteltinten, zoals het prisma effect van kwartskristallen. Ze zijn kunstzinnig,creatief, praten misschien laat, krijgen soms autisme opgeplakt, sterk verbonden met de natuur, hebben vaak genezende vermogens, gevoelig met een sterk inlevingsvermogen, spreken vaak over en met engelen, gidsen..., ze hebben een vookeur voor vegetarisch eten en drinken liever dan te eten, zijn onbevreesde ontdekkingsreizigers, klimmers en hebben een uitstekend evenwichtsgevoel. En ze zijn zéér geïnteresseerd in kristallen.

(Bron : Kristalkinderen Doreen Virtue)

KRISTALLEN

HIEROVER MEER:

WAT ZIJN KRISTALLEN?

Vele kristallen zijn miljoenen jaren oud. Ze worden gevormd door bewegingen in de aardkorst, deze duwen gesmolten gesteente, hete vloeistoffen en gassen uit de mantel richting aardoppervlak. waar ze afkoelen, hard worden en zo 'stollingsgesteente' vormen. In dit gesteente vormen zich kristallen als de druk, temperatuur en mineralen samen de juiste condities creeëren voor kristallisatie van het gesteente. Wanneer stollingsgesteente en kristallen bloot komen te liggen, eroderen ze door weersomstandigheden tot stof. Dit stof stroomt via rivieren weer naar zee waar het wordt afgezet. Miljoenen jaren van samendrukking van deze afzettingen resulteert in afzettingsgesteente. Als stollings-en afzettingsgesteente en kristallen bloot komen te staan aan druk en hitte kunnen de deeltjes zich met elkaar vermengen en zo 'metamorf' gesteente en verschillende typen kristallen vormen.  (Bron : Kristaltherapie Shirley O'Donoghue)

Persoonlijk geloof ik nog dat iedere kristal zich verbind met bepaalde 'energetische krachten' van in en rond de aarde. Ook Engelenkrachten, aardse wezens (kabouters, elfen, deva's) verbinden zich met de kristallen en dragen aldus bij aan de werking van deze stenen.  Iedere kristal slaagtdeze specifieke krachten op en geeft die ook weer af als iemand zich met hem verbind, waardoor hij de persoon, plek of gebeurtenis zuiverd door onzuiverheden weer terug op te nemen. Iedere kristal, edelsteen of half-edelsteen heeft 'zijn ziel' die zich dan weer verbind met 'onze ziel' als wij met hem werken of voor hem kiezen.

Zeer veel mensen voelen zich vandaag aangetrokken tot kristallen. Zonder echt de naam of werking van een steen te kennen kiezen ze intuitief voor die steen die bij hen past of die ze op dat moment echt nodig hebben. Vooral kinderen hebben nog de juiste 'openheid en eerlijkheid' om intuitief een steen te kiezen. Ze voelen meestal ook dadelijk hoe of waar deze voor hen werkt, ze twijfelen nooit aan de werking.

Hoe de stenen te gebruiken?

Je kan ze dragen als amulet, beschermende steen of gelukssteen, als ketting of armband. Direct op de huid, al hoeft dit niet altijd, een steen in broek/jaszak,bh..... in je direkte omgeving heeft ook een heel goede werking. Men gebruikt vele kristallen om healing te geven; voor de chacra's, om op 'de zieke' plek van het lichaam te leggen, in een kamer die zuivering nodig heeft, voor meditatieplekken aan te geven, te laten 'trekken' in water of olie en als drinkwater. (Hierbij moet echter opgemerkt dat sommige mineralen ook giftig kunnen zijn en je dit zeker niet op eigen houtje moet uit proberen.)

Indien je stenen aankoopt moet je er ook opletten ze steeds eerst te zuiveren alvorens te gebruiken, omdat deze stenen waarschijnlijk al van ver komen, op vele plaatsen zijn geweest en door vele handen zijn gegaan. De meeste stenen kan je direct zuiveren door 10 min. tot 30 min. onder stromend water te leggen (koud) terwijl je een wens voor zuivering uitspreekt. (Creeër je eigen wens of gebed). Je kan ze in getrommelde kristallen leggen, bij volle maan in het licht leggen, door wierook halen (bv. sandelhout, witte salie..) enz. Kijk even na welke zuivering bij de steen past.

Reinig de steen regelmatig als hij niet meer 'goed voelt', huidirritatie geeft, zich op de huid verplaatst... Na een tijd is de steen vuil of vol geladen en kan het zijn dat hij voor lange tijd 'de grond' in moet, als je dit voelt of hij verliest echt zijn glans en je krijgt hem niet meer helder, is de beste oplossing  hem buiten te leggen op een gekend plekje onder de grond of definitief te begraven. Wie weet graaft iemand hem per ongeluk terug op na jaren en geeft hij de opgedane kracht aan die mens die het op dat moment nodig heeft.

Bedank na gebruik steeds de 'krachten' van de kristal die jou geholpen hebben!! (maak je eigen dankgebed)

KINDEREN EN KRISTALLEN

Zoals gezegd, voelen kinderen spontaan welke kristal hen kan helpen. Laat je kind vrij kiezen, kijk of vraag even na welke kristal het kind gekozen heeft en hoe hij werkt, steeds verassend om te ontdekken hoe dit werkelijk klopt. Laat ze zelf "hun" steen kiezen. Voor hele kleintjes kan je dit natuurlijk best zelf doen; verbind je met het kindje en laat je leiden. Zorg ervoor dat hele kleintjes ze niet in het mondje kunnen stoppen!!

Bij heel kleine kinderen kan je ze in een zakje naaien en op ondergoed spelden. Grotere kinderen kunnen het steentje in het zakje ( van natuurlijk materiaal, liefst zijde) aan een ketting, aan een  koortje rond de nek dragen of in een zak van broek of jas. Wanneer een kind de kristal of steen tijdelijk of voorgoed veliest is het waarschijnlijk tijd voor een ander en heeft de kristal zijn werking "gedaan". Soms duikt hij terug, op dikwijls duikt een nieuwe op.

Enkele kristallen en hun werking:

AGAAT : aardend: helpt je plekje te vinden; geborgenheid, zelfvertrouwen,rust stabiliteit , concentratie, begeleidt zwangerschap en geboorte. Zuiverend bij infecties, griep en vergiftiging. Bestaat in vele vormen en kleuren, elk met een eigen specifieke werking bv. Abrikoosagaat (oa; ondersteunt contact met ongeboren wezen....), Mosagaat (oa. zuivert het lichaam en de menselijke verbindingen..., Vuuragaat (oa. aardende kracht, biedt rust, bescherming en veiligheid......)

AMETHIST  : Overgave, wijsheid, meditatie, loslaten, verwerking en vergeving van het verleden, bij verslaving, angsten en rouwproces, kalmeert het denken, bij hoofdpijn, migraine en slapeloosheid, transformeert haat, woede, oordelen en halsstarrigheid, zuivert en ontsmet bij infectie.

ANGELIET :    Ervaring van de Engel in onszelf, ondersteunt de harmonische eenheid van het fysieke, etherische/psychische. Bevordert telepathie zowel in zenden als ontvangen,, bewustzijnsverruimend, channeling, universele wijsheid en heldere comminicatie. Beschermt de omgeving, kalmeert, verzacht boosheid. Goed voor keel en thymus.

AQUAMARIJN :     Voor gevoelige zielen, ontplooit positieve gevoeligheid, mildert kwetsbaarheid. Bij opgekropte gevoelens helpt te uiten bv in kunst, leert helder te zien vanuit het hart, mystieke steen, steunt het ervaren van schoonheid, geeft kritische mensen meer mededogen, bij allergie en problemen van keel, schildklier, lever, ogen, sinussen, klieren en slijmvliezen.

BARNSTEEN : Zonne-energie en aarding, verwarmend, ontkrampend, zuiverend, pijnstillend, optimisme, levenslust, succes, wijsheid, activeert zelfgenezende krachten van het lichaam.

BERGKRISTAL : Brenger van Licht, Hogere waarden en waarheid, zuivert, verheldert en geeft vreugde. Geeft ruggesteun en souplesse tijdens veranderingen, herstelt skelet, luchtwegen en celstructuren in het ganse lichaam.

CALCIET : Komt in vele vormen en kleuren voor; oranje, roos, bruin, geel, groen, blauw, optisch. Steunt een nieuwe levenskwaliteit en doorbreekt oude patronen= herprogrammering. Brengt zon in huis, vreugde, genieten en puur zijn. Heropbouw van je leven tijdens of na diepgaande crisis/verandering. Geneest zelfonderdrukking door zelfexpressie (blauwe), multidimensionale ervaringe en bewustzijnsverruiming (optische en stelar beam calciet). Helpt bij ernstige ziekten; kanker, aids, incest...genezing door ontbolstering. Bij ontkalking of verkalking en geezing van het beendergestel.

CARNEOOL : Schenkt innerlijke warmte en koestering; thuiskomen, versterkt gevoelsbindingen in familie en vriendschap. Optimisme en gezelligheid, geniet van je "mens-zijn" en is het haardvuur in jezelf. Helpt bij buikklachten en suikerziekte; genezend en revitaliserend.

CELESTIEN : De kosmische moeder, zijn zoals je bent. Onvoorwaardelijke liefde van de Engelen-oordeelloos. Ontspannend, rustgevende aanwezigheid leidt je door elke situatie, gevoel gedragen te worden en alles aan te kunnen. Transformeert chaos in Licht en Liefde. Volledige positieve overgave en ontvankelijkheid, anti-stress steen, zuivert op cellulair niveau, opent hart en kruin-chacra.

CITRIEN : Gouden licht van het hoogste weten in aardse zaken integreren, wekt tederheid op en algemeen welzijn. Opwekkend en rustgevend bij depressie en uitputting. Stress vermindert bij bv. examen, werk, emotioneel (bedplassen), geeft helderheid van denken, concentratie en rustig zelfvertrouwen, bevrijdt en ontplooit de zonnevlecht en het 3e oog, verbindt beide, goed voor lever, pancreas, bloed en zintuigen, gunstig bij lichaamsgeuren.

DANBURIET : Stralende meditatiesteen die hoger bewustzijn en hartsopening bevordert. Weerspiegelt Engelenlicht, help afstemmen op het Engelenrijk en het ervaren van de Engel in jezelf. Helpt het oude los te laten en te heroriënteren vanuit de ziel, brengt sereniteit en gelukszaligheid, bevordert visioenen, geeft wijsheid en inzicht. Ondersteunt spirituele ontwikkeling, unerversele liefde en bevordert de eenheidservaring, terwijl individualiteit wordt behouden en gesteund. Leert je het verschil tussen zelfverloochening en zelfloosheid om tot ware zelf liefde te komen. Heeft een ontgiftende werking.

EPIDOOT : Brengt meer van wat men al heeft, maakt dus bewust van de wet van aantrekking. Creëert voorspoed en overvloed, zuivert negativiteit, oordelende gedachten, sarcasme en emotionele patronen. Leert "men oogst wat men zaait".

FLUORIET : Voor dromen, idealen, zieldoel in vorm brengen: in woord en daad. Bevordert hoger mentaal bewust-zijn, inspreert vanuit hoger dimensies. Versnelt trillingfrequenties op celniveau ter aanpassing bij sprituele groei. Helpt bij veranderingen, verwarring, leerproblemen, geeft ordening en concentratie, voor nek- en schuiderpijnen, elleboog, tanden.

HEMATIET : Bevordert ijzeropname, verhoogt de zuurstoftoevoer en verbetert bloedcirculatie,(kuitkramp, koude voeten....), beschermt je energieveld bij overgevoeligheid, beschermend schild bij heilings en initiaties. Geeft aarding, wilskracht, rust (ook in de nacht), assertiviteit, pittigheid. Ondersteunt bij hersenvliesontsteking en virale infecties.

JADE : Maakt moedig en daadkrachtig vanuit het hart; mededogen. Maakt offervaardig, ontbaatzuchtig, geeft innerlijke kracht zonder starheid. Goed voor nieren en de waterhuishouding (bedplassen) ook voor de spijsvertering. Dterkt de weerstand en zuivert de aura van negatieve invloeden. Ondersteunt de laatste zwangerschapsfase en de geboorte.

KYANIET : Besef van wezenskracht, kosmisch bewust-zijn, bevordert meditatie, ondersteunt toepassing van positieve gedachtenkrachten. Activeren van meridianen, zuivering en bescherming van het auraveld. "Mesje" dat ver wijdert wat tot het verleden behoort en afgewerkt is, "zwaard" van Licht; Michaelkracht( kracht van NU)

KUNZIET : Onvoorwaardelijke liefde; geven en ontvangen in evenwicht, kan gebruikt worden bij lichte geestesstoornis (bevat lithium), kwetsbaarheid als kracht (h)erkennen, ontgiftend, ontspant nek en schouder gebied, zuivert de aura. Bij epilepsie en evenwichtsstoornissen.

LAPIS LAZULLI : Voor vriendschap in verbondenheid en zelfstandigheid, de hemel op aarde creëren, woorden van liefde en waarheid spreken, trouw aan jezelf. Sterkt onderscheidingsvermogen en objectiviteit, geeft zelfvertrouwen en mensenkennis, geeft rust bij slapeloosheid, stress, angst, verkoelt en geneest de keel, antseptisch, bloeddrukregulerend, versterkt de milt.

LARIMAAR : Ondersteunt expressie van kunstenaars en gevoelige zielen, verbindt denken en voelen in eenheid, helpt op vredevolle wijze de eigen weg te gaan, kalmerend en verfrissend als de zee, zuivert tot in het celniveau, geeft afstemming op vibratie van de dolfijnen.

MAANSTEEN : Ondersteunt de vrouwelijke energieën en het omgaan met gevoel. Bij hormonale stoornissen, vrouwenkwalen, overgangsfasen, waterzucht. Bevordert vruchtbaarheid, ondersteunt reizen, ook astrale reizen en helpt dromen te begrijpen, verbetert de vertering door emotioneel evenwicht.

MALACHIET : Bewustzijnsverruimend, vernieuwend, nieuwe verborgen aspecten in jezelf ontdekken en ontplooien, creativiteit, meditatie en spirituele ontwikkeling, verbetert het zicht en inzicht, verzacht en geneest het gevoelsleven. Samen gebruikt met Barnsteen voor reuma, spierspanning, hernia, en ichias, trekt gifstoffen weg, ontkrampt en verwarmt (bij astma, bloedzuivering, menstruatiepijn, nierkoliek..)

ONYX : Steenboksteen (zwarte), centering, aarding, kalmte, concentratie, verantwoordelijkheid, structuur, doelgerichtheid, gewetenskracht en discipline, helder horen, luisteren naar de innerlijke stem. Goed voor botten, gebit , haren, huid, nagels en gehoor, bij ziekte van Menière en astma.

PREHNIET : Helpt je je plek te vinden, bevordert contact met subtiele "onzichtbare" wezens (elfen, engelen...) tijdens meditatie. Bevordert kalmte, bescherming, zachte en subtiele aarding van kosmische energie. Ondersteunt dromen en de herinnering aan deze. Bevordert kunst van voorspellen, weten, 'voorbereid zijn', vooral als het gaat om eigen sprirituele groei. Geneest kleine haarvaten, darmen, blaas, nieren en urinewegen, chronische keelklachten.

PERIDOOT : Bevordert contact met hogere zelf en de intuïtie, beschermt de hartchacra en de zonnevlecht (als je pijn van andere overneemt of jezelf uitput), opwekkend: zonnekracht, zuivert op lichamelijk, emotioneel en mentaal vlak, bij reuma, jicht, buikklachten, artrose, wratten, knobbels in de borst.

PYRIET : De schat in jezelf ontdekken, spiegeling: jezelf leren kennen zoals je bent, aarding, wilskracht, zelfvertrouwen, weerstand, verbeterend bij ziekte en koorstwerend, voor keel en luchtwegen, bij griep.

ROZEKWARTS : Bevordert zelfliefde, zelfwaardering, creativiteit, fantasie, gevoel voor schoonheid en harmonie, smelt boosheid, wrok, jaloezie, geeft humor, zeer goede ondersteuning tijdens puberteit, verzorgt het innerlijk Kind en opent het hart, verzorgt de huid en verteringsorganen.

MAGNESIET:Reinigt het lichaam, helpt tegen depressie. Verlicht emotionele problemen  door psychische spanningen.Helpt tevreden te zijn.Werkt op de zonnevlecht; maag en spijsvertering. Heeft een hoog Magnesium gehalte.

RUTIELKWARTS :Waarheids en beschermingssteen, helpt eerlijk te zijn tegenover zichzelfen anderen, waardoor men beter ontwikkeld. Schenkt levenskracht, harmonie en ontwikkeling. Werkt op keel en ademhalingssysteem. Activeert witte bloedcellen. 

 JASPIS: Ondersteunend bij stress, geeft rust.Tegen neusbloedingen en kleine wondjes.Ontspant het zenuwstelsel, versterkt het immuun systeem.Beschermt tegen invloeden en energieën van buitenaf.Geeft levensvreugde. Goede grondingssteen.Steen voor Nieuwe tijdskinderen

 ONYX : Aardende steen. Maakt ernstig en evenwichtig.Tegen oorsuizen. Helpt de evenwichtsorganen.Biedt steun in moeilijke omstandigheden

AVONTURIJN : Sterke geestelijke werking, geeft inspiratie, stimuleert creativiteit.Geeft emotionele rust. Beschermt tegen agressie en negatieve energieën.Vergroot de wilskracht.Sterke werking op huid, haar, tanden en botten. 

NEFRIET : Symbool van vrede en rust. Reinigt verbindingen met het spirituele. Symbool van natuurlijke harmonie.Werkt gunstig bij darmklachten. Helpt bij bloedarmoede.Ook wel “niersteen” genoemd, beste steen bij nierkwalen, helpt bij bedplassen.

CHALCEDOON: Behoedt voor nachtmerries en slaapstoornissen.Vooral bij kinderen stimuleert de steen het spraakgebied, en behoed voor stotteren.Schenkt meer zelfvertrouwen.Versterkt doorzettingsvermogen, verdrijft melancholie.Helpt tegen koorts.Keelchacra gebied.

 SNEEUWVLOK OBSIDEAAN: Zuivere steen, schept evenwicht in lichaam, geest en ziel.Herkenning van stressvolle mentale patronen en helpt ze los te laten.Geeft kalmte.Goed voor de bloedsomloop.Helpt bij bloedarmoede, genezing van hals en nekwervels.

TIJGEROOG : Beschermende steen. Geeft zelfvertrouwen.Combineert aarde met zonne-energieën.Verwarmend. Brengt ying en yang in evenwicht. Bevordert genezing van gebroken botten. Invloed op de ogen, keel en onderbuik. Nuttig bij verkoudheden en astma.

KOPERBekrachtigt zelfbewustzijn en besluiten.Zorgt ervoor dat je jezelf zekerder voelt.Maakt beslissingen makkelijker.Zorgt voor meer openheid, waarheid en helderheid.Reinigt bloed en bloedsomloop.Helpt verkrampte spieren en zenuwen, ideaal bij gewrichtsziekten. 

Aromatherapie voor kinderen van NU

WAT IS AROMA-THERAPIE ?                  

Aroma's zijn trillingen van geuren uit essentiële oliën van planten die gewaardeerd worden om hun geneeskrachtige eigenschappen. Men gebruikt ze om fysiek te masseren,  als geur bij bepaalde oefeningen, als coaching middel voor kinderen en ouderen, om ruimtes een bepaalde (zuivering) te geven. Ze worden ook toegevoegd aan bepaalde verzorgingsprodukten bv. bad, douche, créme.... Let op dat de produkten steeds zuivere essentiële oliën bevatten en geen syntetische geuren!!

Het doel van coachen met aromatherapie is het kind terug zijn eigen "flow" te laten vinden. Niet door druk van buitenaf maar in verbinding met zich-zelf. Het kind wordt ondersteunt en begeleidt om "twijfel" weg te nemen. Wanneer de linker (=analytisch denken) en rechter (=creatieve denken) hersenhelft niet in balans zijn voelt het kind (of volwassenen) zich niet goed in zijn vel !

Kinderen van NU hebben een sterke connectie met het etherische. De klieren zijn het opvangcentrum voor dit etherische. Belangrijke klieren zijn : de THYMUSKLIER, duwen bovenaan het gehemelte stimuleert de Thymus, geeft lichtheid, vrolijkheid, goed voor de pancreas. STIMULERING VAN DE THYMUSKLIER GEEFT STIMULERING VOOR ALLES. Bij inademing van de aroma's horen oefeningen, lichaamsoefeningen en oefeningen met klanken. Via het hart maakt men verbinding met de handen (= opening maken) oefening is hier ook opgericht. Ook de stimilatie via aroma van de SCHILDKLIER is weldoend, dit geeft warmte aan keel en hartgebied. Etherische oliën werken sterk begeleidend en opladend voor oa. dezeklieren. 

Ook het zenuwstelsel is gebaad bij een behandeling met aroma's.                                                                                                                  Het zenuwstelsel is verantwoordelijk voor alle functies in het lichaam. We onderscheiden : 1) Het autonoom zenuwstelsel = oa. spijvertering 2) bestuurbaar zenuwstelsel. Denk eraan: ALLES HANGT SAMEN!

Het doel is ook de kinderen terug contact te laten opbouwen met het lichaam. Via bewegen met het lichaam, in en uitademing, oefeningen in contact met de geur van de etherische oliën. De etherische trilling brengt hen in balans. Kinderen van NU werken vaak met, zien vaak en voelen vaak kleuren bij een behandeling.De geur werkt op het lymbisch systeem, zorgt voor goede samenwerking tussen rechter en linker brein= gelukkig, goed en tevreden gevoel. Bij traumatische of schokkende gebeurtenissen schieten we naar het het zogenaamde "reptielenbrein"; dit is het "oudste" primaire brein dat achteraan in de schedel zit. Het zorgt voor het gevoel van veiligheid, voeding en voortplanting. We kunnen dit brein elk moment gebruiken, hier ontwikkeld zich het emotioneel centrum. Dit centrum kan beinvloed worden door Aroma's. Zo zorgen we ervoor dat het lymbisch systeem verbonden wordt met het onderbewust.

De aroma = etherische olie, wekt een specifieke chemie op en gaat direct naar de hypofyse klier, dan worden de nodige stoffen aan het werk gezet. Bij coaching met aroma's komen we de hypfyse vaak tegen.

De eerste 7 levensjaren van de kinderen van NU ontwikkelen ze hogere inteliggenties = sterke intuïtieve vermogens. Als zodanig zijn ze afgestemd op het ETHERISCHE, en werkt dus de behandeling met etherische oliën uitstekend. ALLES wat etherisch of trilling is zal hen het sterkst "voeding" geven.

ETHERISCH = AROMA

TRILLING = KLEUR, STEM, GEDACHTEN.

Hoe ijler hoe krachtiger. De etherische energie komt in het lichaam via de Chacra's, de eerste materie die deze energie opslaat zijn zoals gezegd de klieren.

Meest recente reacties

19.09 | 11:46

Dag Karin, indien je nog interesse hebt in een vrouwenkracht cirkel, kan je op de website meer info vinden onder 'info workshop 2021' of contacteer me op mijn e-mail adres voor verder uitleg.

16.06 | 08:15

Dag Karin, de plaats waar de activiteiten zullen plaatsvinden licht voor 2021 nog niet helemaal vast. In ieder geval ergens rond het Antwerpse. Mail mij op het e-mail adres en ik hou u op de hoogte.

15.06 | 20:25

hallo Catharina, ik ben op zoek naar een vrouwenkrachtcirkel. ik lees op deze website mooie dingen, maar waar vinden deze actviteiten plaats?

31.10 | 22:36

Nee, ik kan het niet verkopen het is heel persoonlijk geworden. Hopelijk vindt je het nog 2e hands(bol.com?). In het Engels zijn ze geloof ik nog wel te verkrijgen.

Deel deze pagina