Op reis met Nils Holgerson Workshop voor kinderen vanaf 6 jaar

NIEUW!!

Workshop voor kinderen (tussen 6 en 12jaar) en hun ouders.

In een reeks van zaterdag voormiddagen gaan we op reis met NILS HOLGERSSON en de ganzen.

Elke zaterdag gaan we beetje verder op reis en we maken onze eigen reiskoffer, verhaal per verhaal.

Een creatieve en rustgevende voormiddag voor kind en (eventueel) ouder, dat kan alleen maar fijn zijn!

 Wil je je nu al aanmelden, laat even weten op

innedeboeck2010@hotmail.com

INFO Schrijfster en verhaal

Nils Holgersson is een verhaal gebaseerd op het verhaal

van Selma Lagerhof.

In 1901 kreeg ze de opdracht een nieuw boek te schrijven om kinderen vertrouwd te maken met de aardrijkskunde van Zweden.

Het boek bestaat uit 2 delen: het eerste deel gaande over Noord-Zweden, uitgegeven in 1906, het tweede deel over Midden - en Noord Zweden in 1907. Het verhaal bestaat dus al 100 jaar!

Selga Lagerhof heeft 3 jaar toegewijd aan haar studies Natuur en het verkennen van het leven van dieren en vogels.

In 1909 werd zij de eerste vrouw die de Nobelprijs kreeg voor literatuur. Op 16 Maart 1940 stierf ze, ze was 82 jaar oud.
Het portret van Selga Lagerhof staat sinds 1994 op het biljet van 20 Kronen, op de achterkant vind je een afbeelding van Nils op een gans Maarten . 

Het boek wordt nog steeds uitgebracht in het Nederlands, de titel heet: "Nils Holgerssons wonderbare reis". Het feit dat het verhaal van Nils al 100 jaar bestaat is geweldig!I

 

 *****************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************

Hoog in de lucht boven Zweden
Over de huizen en over de zee
Vliegen de ganzen naar Lapland
Kruimel en Nils mogen mee 

Nils Holgersson vliegt op een gans naar de zon
Nils Holgersson, komt ie in het najaar weerom?

Laag in de donkere bossen
Hoog in de bergen waar 't koud is en guur
Nils en de ganzen beleven
steeds weer een nieuw avontuur ...

In een klein dorpje in Zweden woont Niels met zijn familie op een boerderij. Niels is niet van de braafste en is een echte pestkop, de dieren op de boerderij hebben daar het meeste last van. Wanneer Niels gestraft wordt en thuis blijft terwijl zijn ouders naar de kerk gaan, treft hij een kleine dwerg, die hij probeert te vangen. 

De dwerg verandert Niels en zijn hamster Kruimel in twee piepkleine wezentjes. Tijd voor de dieren om Niels een lesje te leren! Maar Niels ontsnapt net op het nippertje en reist samen met zijn gans Maarten en de wilde ganzen door de historische provincies van Zweden. Zo leert hij over de problemen van de ganzen en andere dieren, en probeert hij hen te helpen.

Maar wordt hij ooit nog terug groot ?..........

Wil dit graag weten, en wil je graag zijn avonturen mee beleven, kom gerust en je mag een volwassene meebrengen om mee te reizen. Samen maken we dan jouw eigen reis-koffer die je voor altijd kan bijhouden!!